zaterdag 2 november 2019

Braziliaanse politie arresteert een van de belangrijkste mensensmokkelaars ter wereld

Arrestatie Saifullah Al-Mamun in samenwerking met VS Immigratie- en Douanedienst


De Braziliaanse politie heeft Saifullah Al-Mamun (32) gearresteerd. De autoriteiten beschouwen hem als een van de belangrijkste mensensmokkelaars ter wereld. De operatie werd uitgevoerd in samenwerking met de Amerikaanse immigratie- en douanedienst.




Al-Mamun maakt deel uit van een groep die ervan wordt verdacht op grote schaal mensen de Verenigde Staten binnen te smokkelen.


De politie pakte mensen op in São Paulo en drie andere steden in het land. Ook werden 42 bankrekeningen bevroren die de bende gebruikte om hun activiteiten te financieren.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie zou Al-Mamun mensen uit Zuid-Oost-Azië hebben ondergebracht in São Paulo en hun reis naar de VS via een netwerk van smokkelaars in Peru, Ecuador, Colombia, Panama, Costa Rica, Nicaragua, Honduras, Guatemala en Mexico hebben geregeld.

Via Brazilië werden op deze manier mensen uit Afghanistan, Bangladesh, India, Nepal en Pakistan naar de VS gesmokkeld. De vluchtelingen betaalden rond de 12.500 euro per trip.

(Suriname Mirror/Veja/Twitter/Diario de Pernambuco/Twitter/De Telegraaf/Scribd Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten