zaterdag 2 november 2019

Lid CTU dodelijk geraakt door kogels afgevuurd door Braziliaanse roversbende te Benzdorp

Overvallers zouden vanuit Jaw Pasi bij grens met Frans-Guyana naar Suriname zijn gekomen


Het Nationaal Informatie Instituut, NII, bericht zaterdagmiddag 2 november 2019, dat een lid van de Counter Terrorism Unit (CTU) vrijda dodelijk is geraakt door kogels afgevuurd door een Braziliaanse roversbende te Benzdorp. De overvallers zouden vanuit Jaw Pasi in de omgeving van de grens met Frans-Guyana naar Suriname zijn gekomen, en een verrassingsaanval hebben geopend. 

Danielle Veira, directrice van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), bevestigt een en ander. Ze zegt dat er geschoten is bij een kamp waar een militair bezig was met het verzamelen van informatie voor de dienst. Deze militair, lid van de CTU, werd dodelijk geraakt toen de Braziliaanse rovers al schietend het kamp aanvielen.

De DNV-directrice spreekt van een verrassingsaanval. Ze kan berichten dat drie goudzoekers - een Surinamer en twee Brazilianen - zouden zijn omgekomen, niet bevestigen. Ook dat een vrouw tot de slachtoffers zou behoren, staat volgens haar nog niet vast.

'We wachten op de lijst van gewonden. Wat we wel weten is, dat er een stoffelijk overschot binnenkomt van een van onze mensen', aldus Veira, die aangeeft verder slechts van gewonden op de hoogte te zijn.

Een team bestaande uit leden van het DNV, politie en leger bevindt zich momenteel in het gebied en de opsporingswerkzaamheden zijn in volle gang.

Vanwege de vele berovingen in de afgelopen periode bevonden het slachtoffer en andere functionarissen zich in het gebied voor het vergaren van informatie. Volgens de DNV-functionaris wordt nu gewacht op de manschappen die naar het gebied zijn getrokken. Zodra de officiële informatie binnen is, zal het DNV die delen met de samenleving.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten