zaterdag 2 november 2019

Vonnis in geruchtmakende zeeroof-zaak wordt 22 november gewezen

Tegen 10 verdachten is 35 jaar cel geëist, tegen 1 verdachte 5 jaar


De strafzaak rond de geruchtmakende zeeroof in april 2018, waarbij negen vissers om het leven zijn gebracht, die donderdag voor uitspraak op de rol stond, is uitgesteld door de Kantonrechter naar 22 november. De behandelend rechter verblijft in het buitenland, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 2 november 2019.

De zaak is voor wat de verdediging betreft al afgehandeld, zegt advocate Maureen Nibte.

In augustus kregen de verdachten de gelegenheid om zich persoonlijk tot de magistraat te wenden. Het Openbaar Ministerie (OM) eist een gevangenisstraf van 35 jaar met aftrek tegen Chris P., Doodnath M., Rameshwaru R., Madre K., David W., Ramdeo P., Premnath P., Sureshdien N., Feroz B., Anthony T. en Ganesh B. Tegen Terry D. is er vijf jaar onvoorwaardelijk cel gevorderd.

De advocaten zijn het niet eens met het Openbaar Ministerie. Volgens Raoul Lobo was er geen sprake van een samenzwering tussen de verdachten om de slachtoffers op brute wijze te vermoorden, zoals het OM heeft geconcludeerd.

Enkele van de mannen zijn volgens de verdediging onschuldig en worden toch over dezelfde kam geschoren. Het feit dat er tegen deze mannen hoge straffen wordt geëist is daarom volgens de advocaten zeer onterecht.

De Officier van Justitie is echter ook na het pleidooi niet van mening veranderd. Zij herhaalde dat er overtuigend bewijs is geleverd in het onderzoek, waarbij duidelijk is bewezen dat de verdachten een plan hadden om een aantal vissers op brute wijze af te slachten. Ze blijft er daarom bij, dat de geëiste straffen passend zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten