zaterdag 2 november 2019

Ex-ondervoorzitster Melcherts van bond Sint Vincentius Ziekenhuis uit bond gezet

'Zij zorgt voor onrust onder leden door onjuiste informatie te verstrekken'


Ex-ondervoorzitster Harriëte Melcherts van de bond bij het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is niet meer gewenst bij de werknemersorganisatie. De bond meldt in een bekendmaking, dat ze niet langer verbonden is aan het bestuur. Zij is hierdoor niet meer bevoegd om namens het bestuur handelingen te plegen, zo bericht de Ware Tijd vandaag, zaterdag 2 november 2019.

'Zij zorgt voor onrust onder de leden door onjuiste informatie aan de mensen te verstrekken', zegt waarnemend bondsvoorzitter Clyde Gil.

Bondssecretaris Ferdie Kasan wijst erop, dat Melcherts aan de personeelsleden heeft meegedeeld dat de bond slechts 10 procent loonsverhoging heeft geëist van de directie van het ziekenhuis. 'Dat klopt helemaal niet, omdat wij 20 procent salarisverhoging hebben gevraagd. We kunnen hierdoor de leden tegen ons krijgen', zegt Kasan.

Daarnaast was volgens haar Melcherts als ondervoorzitster belast met een voedselpakkettenproject voor alle personeelsleden en dat zou gefinancierd worden door de overheid. Echter, blijkt naar zeggen van Kasan, dat ze het project heeft voortgezet ondanks dat ze een paar maanden geledeen schriftelijk heeft bedankt als ondervoorzitster van de bond. 'Zij heeft onlangs de pakketten gehad, maar ze geeft een pakket aan wie ze wil. Ik krijg geen pakket van haar, want ze ziet me als een opponent', zegt Kasan.

Onlangs werd Melcherts als bondslid geroyeerd. Dat is volgens hem in een brief kenbaar gemaakt aan de oud-ondervoorzitster. 'Dat is het uiterste dat wij als bond kunnen doen. Als ze toch doorgaat om namens de bond te handelen is dat voor haar rekening', stelt de waarnemend voorzitter.

Melcherts beweert, dat zij geen weet draagt van de brief waarin ze op de hoogte wordt gebracht van haar royement. 'Ik heb hem gezegd dat ik niets heb ontvangen en dat hij zijn huiswerk beter moet maken.' Zij ontkent dat ze onjuiste informatie heeft verstrekt aan leden. Ook weerspreekt ze dat ze willekeur toepast bij het verstrekken van de voedselpakketten. 'Ze vertellen alleen maar onwaarheden.' 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten