donderdag 5 september 2019

Zorgen bij NPS-voorzitter Rusland over het voortbestaan van de SLM

Rusland heeft zo zijn twijfels over keuze SLM voor een vliegtuig van Boeing


NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over het voortbestaan van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Hij verwijst naar de recente ontwikkelingen bij het bedrijf, onder meer de vliegtuigkeuze en de vervanging van topfunctionarissen. 

Tijdens een partijvergadering in het ressort Welgelegen dinsdagavond heeft de NPS-voorzitter de aanwezigen opgeroepen om de situatie bij het bedrijf goed in de gaten te houden, zo bericht de Ware Tijd woensdag 4 september 2019.

Rusland plaatst zijn bedenkingen bij de keuze van de SLM voor een vliegtuig van Boeing (leasecontract) in plaats van om verder in zee te gaan met Airbus. 'Als men door een verkeerd besluit ervoor zorgt, dat de SLM voor de komende tien jaar meer dan veertig miljoen Amerikaanse dollar gaat verliezen, dan kan het impact hebben op het voortbestaan en dat willen we niet hebben', zegt de NPS-voorzitter met verwijzing naar de beoordeling van deskundigen over de gemaakte deal.

De communicatievertegenwoordiger van Airbus had in juli tegenover in de Ware Tijd uitgelegd welke economische en technische voordelen er zijn verbonden aan het A330-200 vliegtuig. Op basis daarvan vond het bedrijf ,dat de SLM haar beslissing in heroverweging moet nemen.

Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Communicatie en Transport gaf daags daarna juist aan dat de keuze voor Boeing weloverwogen is geweest. Het vliegtuig zou een betere fit zijn met de visie die de aandeelhouder beoogt voor de SLM en een betere keuze voor de passagier.

Op de vraag wie gediend zou zijn bij het belang om bewust te kiezen voor een duurdere keuze, zegt Rusland: 'Dat is de vraag die door de media onderzocht moet worden.' De NPS-voorzitter vindt het van belang dat de regering verantwoording hierover aflegt in het parlement. 'Het is onze taak om ervoor te zorgen dat de national carrier blijft vliegen op een verantwoorde manier.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten