donderdag 5 september 2019

Na korte actie hebben luchtverkeersleiders het werk weer hervat

Luchtverkeersleiders waren in actie gegaan vanwege wateroverlast door regenval


De lucht tussen de luchtverkeersleiders en de NV Luchthavenbheer is weer geklaard. De luchtverkeersleiders gingen dinsdagavond omstreeks tien uur spontaan over tot een gedeeltelijke werkneerlegging, nadat bleek dat lekkages in een van de werkruimten niet waren aangepakt. De regen van dinsdagavond zorgde ervoor dat het water binnen in werkruimte kwam en doorsijpelde naar de grond, waar de bekabeling is aangelegd. Dit bericht Starnieuws woensdag 4 september 2019.

In een persbericht zegt NV Luchthavenbeheer, dat de aangehaalde problemen gaan over accommodatie en facilitering.

CEO Luchthavenbeheer Timothy Mendonca zegt dat met het hoofd van de Luchtvaardienst, Faizel Baarn en met de voorzitter van de Satca, Genaro Alpin, is gesproken over de ontstane situatie. Partijen waren na de gesprekken het er unaniem over eens dat de werkzaamheden hervat konden worden. Voor de bond is belangrijk dat afspraken voor wat betreft een goede werkomgeving worden nageleefd, ten einde de vliegveiligheid en werkcontinuering te garanderen. Kortgeleden waren er al gesprekken tussen de N.V Luchthavenbeheer en de luchtverkeersleiders betreffende enkele knelpunten die zij gauw opgelost zagen en dus al de aandacht van Luchthavenbeheer hadden.

De aanpak is woensdag vastgelegd en is vanuit de zijde van de luchthaven aangevangen met de nodige werkzaamheden.

De staking van de luchtverkeersleiders op de Johan Adolf Pengelluchthaven is kort na de gesprekken opgeheven en is wederom van een normale operatie te spreken. 'De N.V. Luchthavenbeheer garandeert de samenleving en in het bijzonder het reizend publiek een veilige afhandeling van het vliegverkeer in Suriname', schrijft Luchthavenbeheer in een persbericht.

Alpin zegt, dat de werkzaamheden woensdagmorgen na een spoedvergadering met minister Vijay Chotkan van Openbare werken, Transport en Communicatie, rond elf uur zijn hervat. 'We hebben de zaken aangekaart met betrekking tot die lekkages en bekabeling. En ik moet zeggen dat ze gelijk werk ervan hebben gemaakt om de technische te sturen om het probleem te verhelpen.'

De bondsvoorzitter geeft aan, dat er gelijk gebruik is gemaakt van de gelegenheid om andere issues die te maken hebben met de toren te bespreken met de minister. 'Het gaat om kleine dingen die aangepakt moesten worden. Het vervangen van lichten, een toiletkraan die stuk was en een lift die een onderhoudsbeurt moet worden.' Alpin zegt, dat de bewindsman meteen de directeur van Luchthavenbeheer heeft gebeld om de zaken met betrekking tot de toren door te spelen en om deze gelijk op te pakken.

Alpin heeft de aandacht van de bewindsman ook gevraagd voor lopende zaken waaronder de beschikkingen van het personeel. 'De minister heeft toegezegd dat het in orde komt. Het ziet er goed uit en dat heeft gemaakt dat we de staking hebben opgeheven.' Volgens hem zijn zaken genormaliseerd conform gemaakte afspraken. Alpin geeft mee dat er gauw weer met de minister om de tafel gezeten gaat worden om te evalueren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten