donderdag 5 september 2019

Feestelijke heropening de Nieuwe Grondmarkt in het district Wanica

(Bron foto's: LVV)
'Markt geleidelijk centrale locatie aan het worden voor personen van Latour tot Lelydorp'


De Nieuwe Grond markt in het district Wanica heeft haar deuren gisteren feestelijk heropend in verband met het 40jarig bestaan van de markt. Het dagelijks bestuur van de markt ligt in handen van de Coöperatie Vereniging Zondagse markt te Nieuwe Grond (Covezomag). De officiële heropening is verricht door vicepresident Ashwin Adhin, zo bericht het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vandaag, donderdag 5 september 2019.

Naast de vicepresident waren aanwezig de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijai Chotkan, de districtscommissarissen Audrey Hankers, Wedperkash Joeloemsingh en Sarwankoemar Ramai en onderdirecteur Landbouw van het ministerie van (LVV), Ashwin Ramdin.

Voorzitter Ramchandra Lachman van de coöperatie kijkt heel tevreden terug op alles wat zij tot heden hebben kunnen realiseren. Een van de behaalde doelen is, dat de markt niet alleen bestaat uit een groenten- en fruithal, maar ook ruimten voor handel van niet agrarische producten én een trainingszaal, waarvan eenieder gebruik kan maken voor trainingen.

Lachman vertelt, dat de markt geleidelijk een centrale locatie aan het worden is voor personen van Latour tot Lelydorp. Er kunnen ook betalingen gedaan worden bij het incassokantoor van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) die ook daar gevestigd is.

De voorzitter bedankte de regering voor alle ondersteuning die zij krijgen bij de realisatie van hun plannen. Landbouw-onderdirecteur Ramdin hield namens minister Rabin Parmessar een toespraak. Daarin gaf hij aan, dat de markt mag rekenen op verdere ondersteuning van het ministerie. Vanuit het beleid van LVV-minister Parmessar, wordt echter wel van de landbouwers geëist dat zij zich houden aan de voorwaarden met betrekking tot voedselveiligheid en het telen van gewassen volgens de regels van Goede Agrarische Praktijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten