donderdag 5 september 2019

Amerikaanse Klesch Group serieus in beeld voor overname Isla-raffinaderij op Curaçao

Voorkeurspartner overname Isla heeft raffinaderij in Duitsland

(Bron foto: bbj.hu)

De Klesch Group van de Amerikaan Gary Klesh is geselecteerd om de komende maanden exclusief onderhandelingen mee te voeren over een contract voor de overname van de Isla-raffinaderij op Curaçao. Hiermee is Klesch Group de voorkeurskandidaat om na 31 december 2019, als de leaseovereenkomst met de Venezolaanse staatsmaatschappij PdvSA eindigt, of mogelijk zelfs eerder de exploitatie van de raffinaderij rond het Schottegat, de olieterminal bij Bullenbaai en de krachtcentrale Curaçao Refinery Utilities (CRU) over te nemen, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 5 september 2019.

Het lijkt op dit moment de laatste kans op voortzetting van de Curaçaose raffinage-industrie, waarmee werkgelegenheid voor een paar duizend man is gemoeid en die goed is voor een flink deel van de economie en deviezenopbrengsten. PdVSA - zelf ook een kandidaat - is zelf niet in staat de Isla, die sinds mei 2018 vrijwel platligt, te laten produceren; door gebrek aan olie, beslagleggingen en sancties.

Klesch Group is een particuliere internationale groep die actief is in de zware industrie en investeringen doet in de petroleumsector onder de naam Klesch Petroleum Holding Limited. Klesch Group heeft volgens overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) een solide reputatie waar het gaat om overnames, met veel bezittingen in sterk gereguleerde markten, en heeft eerder transacties met grote internationale partijen concreet afgerond.

Klesch is actief in meerdere landen, waarvan in dit verband de Heide-raffinaderij in Duitsland de belangrijkste is. Deze voorheen Shell-raffinaderij in het noorden van Duitsland opereert volgens de strengste (milieu)normen en heeft volgens persbureau Reuters een capaciteit van 93.000 vaten per dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten