woensdag 31 juli 2019

'Waarom is gekozen voor Otrobanda, midden in stadscentrum, en niet voor Jan Noorduynweg?' - Curaçao

Minister Suzy Camelia-Römer dringt opnieuw aan op een parlementaire enquête

'Het was niet Suzy die de HNO-structuur heeft bedacht en goedgekeurd'


Opeenvolgende regeringen werden er sinds 2012 op gewezen, dat de bouw van het nieuwe ziekenhuis aanzienlijk duurder zou uitpakken door de verandering van locatie. Waarom is gekozen voor Otrobanda, midden in het stadscentrum, en niet voor de Jan Noorduynweg, zoals in 2009 nog de bedoeling was? Dat is een van de vragen die minister Suzy Camelia- Römer van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) heeft over de hele gang van zaken rond Hospital Nobo Otrobanda (HNO), aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, woensdag 31 juli 2019.

Zij dringt daarom opnieuw aan op een parlementaire enquête, zodat bestuurders onder ede verantwoording moeten afleggen over de keuzes die zijn gemaakt.

In een twee uur durende persconferentie heeft de GMN-minister maandagmiddag in detail uiteengezet welke beslissingen de afgelopen tien jaar werden genomen die hebben geleid tot de keuze van de locatie en de organisatiestructuur van HNO waarin het eigendom van het gebouw en de exploitatie van het ziekenhuis zijn ondergebracht bij twee naamloze vennootschappen: HNO Vastgoed en Beheer en HNO Transitie en Exploitatie.

Daarmee wil Camelia-Römer dat er een einde komt aan de insinuaties uit de hoek van de oppositie dat door haar toedoen de begroting met 200 miljoen gulden is overschreden.

'Ik heb geen geld gestolen van de bevolking. Dat vind ik een weerzinwekkende beschuldiging', zegt Camelia- Römer. 'Juist de partijen die mij nu aanvallen maakten destijds deel uit van regeringen die hun goedkeuring gaven. Het was niet Suzy die de HNO-structuur heeft bedacht en goedgekeurd.' Camelia-Römer was geen minister of in ieder geval niet van GMN toen de keuzes werden gemaakt waarmee het huidige HNO vorm kreeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten