woensdag 31 juli 2019

Minister Hoefdraad: 'Afwijken van openbare inschrijving Agro Industrie Park Project niet tegen wet'

De ruim 520 miljoen Srd voor het project is geleend bij Credit Suisse


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën steltm dat het een besluit is van de regering om af te wijken van een openbare inschrijving voor het Agro Industrie Park Project. Dit project zal worden uitgevoerd door het Israëlische bedrijf LR Group. Het gaat om zo'n slordige half miljard Srd. Vaak genoeg wordt bij voordelige financieringsvoorstellen afgeweken van het houden van openbare aanbestedingen, zei Hoefdraad gisteren in De Nationale Assemblee in reactie op vragen van de Assembleeleden Amzad Abdoel, fractieleider van de NDP, en Mahinder Jogi (VHP). Dit bericht Starnieuws vandaag, woensdag 31 juli 2019.

De ruim 520 miljoen Srd voor het project, rond 67 miljoen euro, is geleend bij Credit Suisse. Op de middelenbegroting voor 2019 van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij staat Srd 266.264 miljoen. Dit bedrag zal ongeveer besteed worden in deze periode. Vandaar dat het bedrag is opgebracht op de begroting.

Voor het inhoudelijke aspect van dit project verwees Hoefdraad naar zijn collega Rabin Parmessar van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

Tijdens de vergadering hekelde Asiskumar  Gajadien, VHP, dat afgeweken wordt van openbare inschrijving. Hoefdraad merkte opm dat het niet buiten de wet is om af te wijken van openbare aanbesteding. Als dat het geval is, dan mag Gajadien van de bewindsman de regering aanklagen.

Het bedrag van 226.264 miljoen is via een resolutie van president Desi Bouterse verdubbeld. In de resolutie staat dat de Raad van Ministers in belang van de Staat Suriname heeft geoordeeld om af te wijken van de regel tot het houden van een openbare aanbesteding in verband met de uitvoering van het Agro Industrie Park Project. De LR Group heeft ook de studentenflats gebouwd en wordt nu belast met het Agro Industrie Park Project.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten