woensdag 31 juli 2019

Top-bodybuilder Setropawiro ziet voedingssupplementen op één lijn met gezonde leefstijl...

(Bron foto: NII)
Setropawiro ziet brood met beleg in komst grote internationale sportscholen en bedrijven in voedingssupplementen


De Surinaamse top-bodybuilder Wendel Setropawiro staat op het punt om van de bodybuildingsport zijn beroep te maken. Hij geniet in de internationale competitieve bodybuilding grote bekendheid en erkenning als uitzonderlijke bodybuilder. Met deze erkenning wenst hij nu grote internationale sportscholen en bedrijven die zich richten op voedingssupplementen, aan te trekken om zich te vestigen in ons land, zo meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) woensdag 31 juli 2019.

Tijdens een beleefdheidsbezoek aan het ministerie van Arbeid heeft hij zijn voornemens geuit en bij die gelegenheid heeft minister Soewarto Moestadja hem inzicht verschaft in mogelijkheden die het ministerie hem kan bieden als beginnende sportondernemer.

Setropawiro is ervan overtuigd,dat sportscholen en voedingssupplementen goed in de markt liggen in ons land, omdat de Surinaamse bevolking steeds meer voor een gezonde leefstijl kiest. Daarbij spelen bewegen en voeding een belangrijke rol.

Zakelijke partnerschappen die hij wenst aan te gaan met gerenommeerde buitenlandse bedrijven gericht op krachttraining, moeten volgens hem mede resulteren in werkgelegenheid. Afgezien hiervan is hij ervan overtuigd dat deze ontwikkeling zeker ook een prikkel zal geven aan talentvolle jongeren om sport op een hoger niveau te beoefen.

Setropawiro heeft op eigen kracht nationaal en internationale vele successen behaald. Hij is sedert 2011 enkele keren uitgeroepen tot Bodybuilding kampioen van Suriname. Voorts heeft hij als bodybuilder in verschillende landen in de regio en in Europa zijn stempel gedrukt op de bodybuildinggemeenschap. Nu staat hij in de startblokken om als sportondernemer en als bodybuildtrainer zijn brood te verdienen.

De bodybuilder heeft een beroep gedaan op Moestadja om topsport ook in te calculeren in het arbeidsmarktbeleid. Hij pleit ervoor, dat het beleid ook gericht moet zijn op ondersteuning van individuele topsporters, iets dat volgens hem nog onvoldoende het geval is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten