maandag 8 juli 2019

Venezolaanse oppositie en regering- Maduro hervatten dialoog op Barbados onder leiding Noorwegen

Via de dialoog moeten onderhandelingen opstart worden die het land uit dictatuur moeten leiden


De Venezolaanse oppositie en de regering van Nicolas Maduro gaan op Barbados de dialoog met elkaar hervatten. Dat heeft oppositieleider Juan Guaido vandaag, maandag 8 juli 2019, gezegd. Vertegenwoordigers van de Venezolaanse regering en oppositie komen deze week samen voor gesprekken, die opnieuw onder leiding van Noorwegen zullen plaatsvinden. Dat bevestigt de Noorse regering. 

Volgens de zelfverklaarde interim-president is het de bedoeling om via de dialoog onderhandelingen op te starten die het land uit de dictatuur moeten leiden.


In het Noorse Oslo vonden in mei nog enkele gesprekken plaats tussen de oppositie en de regering, maar die draaiden uiteindelijk op niets uit. Noorwegen heeft aangegeven opnieuw de rol van onderhandelaar op zich te nemen.

https://www.regjeringen.no/en/aktuelt/announcement-venezurla070719/id2662993/


'Wij zullen een meeting met vertegenwoordigers van het regime bijwonen om een manier te zoeken om uit het dictatorschap te geraken', verklaarde oppositieleider Juan Guaido. 'Onze grootste drijfveer is om een einde te maken aan het lijden van de Venezolanen.'

Venezuela beleeft momenteel de ergste socio-economische crisis uit de geschiedenis van het land.

(Suriname Mirror/Reuters/BBC Mundo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten