maandag 8 juli 2019

Een journaliste en LGTBI-activiste vermoord in Honduras

Santiago Carvajal doodgeschoten in de stad Puerto Cortés 


Journaliste en LGTBI-activiste Santiago Carvajal is zaterdag 6 juli 2019 doodgeschoten in de stad Puerto Cortés en naar een ziekenhuis in San Pedro Sula in het noorden van Honduras gebracht, waar zij overleed, volgens de Comisionado Nacional de los Derechos Humanos (Conadeh). 

Met de dood van Carvajal zijn er 78 mensen verbonden met de media sinds 2001 vermoord in het Midden-Amerikaanse land, onthulde Conadeh.



Het slachtoffer, dat een erkend lid was van de lesbische, homoseksuele, transseksuele, biseksuele en interseks gemeenschap (LGTBI), stierf in het Mario Catarino Rivas-ziekenhuis.


De journaliste had een programma op een lokaal televisiekanaal genaamd The Galaxy of Santi dat was gewijd aan het bekritiseren van plaatselijke autoriteiten.


Op 27 maart werd Gabriel Hernández vermoord toen hij werd getroffen door geweerschoten in de gemeenschap van Nacaome, zo'n 80 kilometer ten zuiden van Tegucigalpa, de hoofdstad.

 Volgens het Comité por la Libre Expresión (C-Libre) blijft meer dan 90% van de moorden op journalisten en sociale communicatoren ongestraft en is er geen onderzoek naar de daders.



(Suriname Mirror/TelesurTV/Twitter/El Pais/Facebook/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten