maandag 8 juli 2019

In de haven van Philadelphia (VS) bijna 20 ton cocaïne ontdekt aan boord vrachtschip

(Bron foto: U.S. Customs & Border Protection)
Douane neemt ongewone maatregel door  vrachtschip MSC Gayane in beslag te nemen

'De MSC Gayane is het grootste schip dat in de 230-jarige geschiedenis van de Amerikaanse Douane- en Grensbewaking in beslag is genomen'


Douanebeambten in de haven van Philadelphia hebben de ongewone maatregel genomen om het vrachtschip in beslag te nemen waarop vorige maand bijna 20 ton cocaïne werd ontdekt, zeiden de autoriteiten maandag 8 juli 2019. 


Een inspectie van de MSC Gayane op 17 juni resulteerde in de ontdekking van 39.525 pond cocaïne opgeslagen in zeven zeecontainers. De drugs kregen een geschatte straatwaarde van $ 1,3 miljard.

Op 4 juli voerden douane- en grensbeschermingsfunctionarissen een huiszoekingsbevel uit op het schip dat leidde tot de inbeslagname ervan onder leiding van de Amerikaanse districtsrechtbank in het oostelijk deel van Pennsylvania.

'De MSC Gayane is het grootste schip dat in de 230-jarige geschiedenis van de Amerikaanse Douane- en Grensbewaking in beslag is genomen en volgt op de recordaankondiging van bijna 20 ton cocaïne die op het schip is ontdekt', zegt Casey Durst, directeur veldoperaties van het CBP (Customs & Border Protection) in Baltimore.



'Het in beslag nemen van een schip van deze omvang is een ongewone handhavingsactie voor het CBP, maar is een aanwijzing voor de ernstige gevolgen van een vermeende samenzwering door bemanningsleden en anderen om een ​​recordaantal gevaarlijke drugs de Verenigde Staten binnen te smokkelen.'

Advocaat William McSwain van de VS zegt, dat de inbeslagname van het schip 'ongekend' is, maar voegde hieraan toe dat de actie passend was gezien de omstandigheden van de zaak. 'Zes bemanningsleden aan boord van het schip worden geconfronteerd met samenzweringsaanklachten in verband met de gesmokkelde cocaïne.' Vijf van hen blijven in federale hechtenis.


Vorige havens die werden aangedaan door het schip, voorafgaand aan het bereiken van Philadelphia, waren in de Bahama's op 13 juni, Panama op 9 juni, Peru op 24 mei en Colombia op 19 mei.

Het schip is van de Mediterranean Shipping Company, een Zwitsers bedrijf dat 's werelds tweede grootste rederij in termen van zeecontainercapaciteit is.



(Suriname Mirror/Philly Voice/WFMZ/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten