maandag 22 juli 2019

Toerist op Curaçao door mazelen getroffen

Man niet op Curaçao besmet geraakt


GGZ, voorheen GGD, heeft afgelopen vrijdag een geval van mazelen op Curaçao geïdentificeerd. Zo maakt het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) bekend, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, maandag 22 juli 2019. Meteen benadrukt het ministerie dat de persoon - een toerist die bij het Sunscape Hotel in Marie Pampoen verbleef - niet op Curaçao besmet is geraakt. 

Tegelijkertijd wordt een dringend beroep gedaan op personen die in aanraking zijn geweest met gasten van het betreffende hotel, zich te melden. De toerist voelde zich onwel en raadpleegde vrijdagochtend een huisarts, die na een aantal noodzakelijke labtesten vaststelde dat sprake was van mazelen.

In een schriftelijke verklaring legt GMN uit, dat de patiënt op 15 juli op Curaçao is aangekomen en zich binnen enkele dagen onwel voelde en op 17 juli hoge koorts en uitslag kreeg. 'Dit betekent dat deze persoon níét op Curaçao besmet is geraakt. Op basis van berekeningen zou de patiënt vanaf 12 juli besmet kunnen zijn geraakt en vormt hij zodanig tot en met 21 juli een besmettingsgevaar voor anderen', aldus GMN.

Op de dag dat de ziekte werd geïdentificeerd - vrijdag 19 juli - heeft GGD direct contact opgenomen met de directie van het Sunscape Hotel en is een bezoek gebracht aan het hotel, waar een informatiesessie aan zowel de directie als andere werknemers van het hotel is verzorgd en een vaccin aan het personeel is aangeboden. Dit vaccinatieproces is gedurende het gehele weekend voortgezet voor de overige werknemers en de hotelgasten, zo stelt GMN.

'Vaccinatie is belangrijk bij preventie, met name bij ernstig besmettelijke ziektes zoals mazelen. De vaccinatie moet echter wel geheel op vrijwillige basis plaatsvinden.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten