maandag 22 juli 2019

Gewapende mannen doden vijf mannen en verwonden zes anderen in populaire bar in Acapulco, Mexico

(Bron foto: Twitter)
Slachtoffers zouden allemaal inwoners van Acapulco zijn


Gewapende mannen hebben zondag 21 juli 2019 vijf mannen doodgeschoten en zes andere mensen verwond in een populaire bar in Acapulco, de laatste in een reeks gewelddadige incidenten voor de eens zo glamoureuze badplaats aan de Pacifische Kust.

De openbare aanklager van Guerrero zei, dat de schietpartij 's morgens plaatsvond in een bar genaamd Mr. Bar, die aan de brede kustweg van de stad ligt, tegenover de hooggelegen hotels aan het strand. Gelegen in de zogenaamde Golden Zone van de stad, wordt de bar bezocht door de lokale bevolking en toeristen.



Acapulco zit vol vakantiegangers en dagen geleden hebben autoriteiten een beveiligingsoperatie voor het toeristenseizoen opgestart.

Er werd beweerd, dat de slachtoffers allemaal Acapulco-inwoners waren. Forensisch onderzoekers vonden 21 kogelomhulsels op de plaats delict, dat werd afgezet door soldaten en politie. Eén verdachte werd gearresteerd.


De autoriteiten interviewden getuigen om te bepalen of de schietpartij het resultaat was van een aanval of een geschil tussen zogenoemde beschermheren. Deelstaat Guerrero en Acapulco hebben hoge gewelds- en moordcijfers.


(Suriname Mirror/GlobalNews/Twitter/CaracolTV)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten