maandag 22 juli 2019

CBCS reageert op waarschuwing aan adres directielid Matroos-Lasten in de kwestie-Neysa

'CBCS heeft zelfstandig onderzoek laten instellen naar gang van zaken informatieverschaffing in maart aan minister van Financiën door CBCS'


In een schriftelijke verklaring stelt de Raad van Commissarissen (RvC) van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS), dat zij op 19 april 2019 - onder andere nadat directielid Leila Matroos-Lasten op 22 maart een intern en vertrouwelijk memo van de CBCS over op dat moment nog kandidaat-minister Neysa Schoop-Isenia doorstuurde naar de privémail van Financiën-minister Kenneth Gijsbertha (MAN) - een zelfstandig onderzoek heeft laten instellen naar de feitelijke gang van zaken omtrent de informatieverschaffing in maart 2019 aan de minister van Financiën door de CBCS. Dit schrijft vandaag, maandag 22 juli 2019, het Antilliaans Dagblad.

'Bij het feitenonderzoek is de methodologie gebruikt waarbij naast het bestuderen van onderliggende documentatie ook interviews zijn gehouden met de leden van de Raad van Bestuur en verschillende werknemers van de CBCS', zo legt de RvC van de CBCS uit.

De Internal Audit Department van de CBCS (IAD) heeft het feitenonderzoek verricht en zijn voorlopige bevindingen ter zake vastgelegd. Vervolgens zijn de bevindingen door de RvC aan een voorlopige analyse onderworpen van een externe juridische adviseur en zijn de rapporten door de RvC op 20 mei 2019 naar de raad van bestuur (RvB) van de CBCS toegezonden.

'De RvC heeft de desbetreffende leden van de RvB in de gelegenheid gesteld om daarop hun input en/of commentaar te leveren, alvorens de RvC zijn standpunt in dezen zou bepalen. Beide RvB-leden hebben op het verzoek van de RvC gereageerd', aldus de verklaring van de CBCS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten