maandag 22 juli 2019

Deel personeel Republic Bank kog in staking, maar filialen gewoon open

Directie zou zich niet houden aan CAO-afspraken


De staking bij de Republic Bank duurt voort. In een verklaring zegt de directie van de Republic Bank vandaag, maandag 22 juli 2019, dat zij er alles aan doet om zo snel mogelijk weer volledig operationeel te zijn. Het personeel van de bank is sinds vrijdag in actie, aldus Starnieuws.

De bankdirectie erkent, dat er enige verstoring is in de dienstverlening, maar zegt dat al haar filialen normaal open zijn om het publiek van dienst te zijn. 'De meeste pinautomaten zijn volledig operationeel, klanten worden aangemoedigd om gebruik te maken van deze diensten.'


Algemeen directeur Sean Husain is de loyale medewerkers die de dienstverlening hebben voorgezet erkentelijk. Hij bied zijn excuses aan voor het eventueel ontstane ongerief voor het publiek.

Het personeel heeft het werk neergelegd, omdat het ontevreden is met de gang van zaken binnen het bedrijf en de houding van Husain. De directie zou zich niet houden aan afspraken zoals overeengekomen in de collectieve arbeidsovereenkomst, CAO.

De directie heeft de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname ingeschakeld voor een oplossing. Vanavond worden partijen ontvangen door de raad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten