maandag 22 juli 2019

Mexicaanse bisschop Salvador Rangel vindt veroordeling 'El Chapo’ waarschuwing voor drugsbarons

(Bron foto: Twitter)
‘El Chapo’ door rechtbank New York veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor 26 misdaden


De Mexicaanse bisschop Salvador Rangel begroet de veroordeling van drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, die aan het hoofd stond van een van de grootste en meest gewelddadige drugskartels ter wereld, als een zegen voor het land en een waarschuwing voor andere drugsbazen 

‘El Chapo’ werd vorige week woensdag door een rechtbank in New York veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor 26 misdaden, waaronder drugshandel, georganiseerde misdaad en het beramen van moord.

De bisschop van Chilpancingo-Chilapa bestempelt de straf als menselijke rechtvaardigheid. 'Ik stel meer vertrouwen in de Amerikaanse wetten, dan de Mexicaanse.'

Volgens hem is de veroordeling ook een waarschuwing voor andere drugsbazen dat zij niet aan Justitie zullen ontkomen. Hopelijk helpt dit om de misdaad in Mexico te doen afnemen. Het land gaat al jaren gebukt onder een golf van drugsgeweld. Daardoor is het wellicht het meest onveilige land ter wereld.

Ook de katholieke Kerk bleef niet gespaard van het geweld van drugskartels en andere vormen van georganiseerde misdaad. Verschillende parochies werden aangevallen en tientallen priesters zijn vermoord.

(Suriname Mirror/Kerknet/CNA/KN)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten