dinsdag 16 juli 2019

Shoppers in Brazilië ontdekken cocaïne in te Sao Paulo in supermarkt gekocht waspoeder

Ten minste 80 kilo cocaïne gevonden in winkel in het Ermelino Matarazzo-district

Vier personen zijn gearresteerd, waaronder drie werknemers van de winkel


Shoppers in Brazilië ontdekten dat ze onbewust cocaïne hadden gekocht toen ze waspoeder gebruikten, dat ze in een supermarkt in Sao Paulo hadden gekocht. Ten minste 80 kilo cocaïne werd gevonden in de winkel in het Ermelino Matarazzo-district, zei de Militaire Politie maandag 15 juli 2019. 

Een foto twitterend van de cocaïnepakketten, zei de politie dat ze 'de straten van criminelen schoonmaken'.


Rechercheurs geloven dat de winkel, waar het waspoeder maandag is gekocht, betrokken is bij drugshandel. Een theorie, zegt de politie, is dat de met drugs gevulde waspoederdozen per ongeluk in de schappen zijn beland.

Een klant probeerde zijn waspoeder terug te brengen naar de winkel, terwijl een andere het inleverde bij zijn plaatselijke politiebureau, meldde de G1-nieuwswebsite. In een persbericht zei de Militaire Politie van Sao Paulo: 'Individuen laadden meer van hetzelfde product' toen officieren in de winkel aankwamen, eraan toevoegend dat de 'criminelen probeerden te ontsnappen'.

Vier mensen zijn gearresteerd, waaronder drie werknemers van de winkel, zegt de politie. 'Ik had nog nooit zoiets gevonden, het is de eerste keer dat ik cocaïne in een waspoederdoos vind', vertelde rechercheur Olívio Gomes Lira aan The Guardian.

(Suriname Mirror/G1.Globo/BBC/Twitter/The Guardian)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten