dinsdag 16 juli 2019

Refineria di Kòrsou doet bij OM aangifte tegen Dirtley Sparen van laster, bedreiging en opruiing.

(Bron foto: Facebook)
'Uitlatingen Dirtley Sparen roepen op tot geweld’ 


Refineria di Kòrsou (RdK) heeft bij het Openbaar Ministerie (OM) tegen Dirtley Sparen aangifte gedaan van laster, bedreiging en opruiing. De aangifte is gedaan door Gilbert Martina en Leo Rigaud namens de Raad van Commissarissen (RvC) van RdK en Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy als waarnemend directeur van het overheidsbedrijf. Dit bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, dinsdag 16 juli 2019.

Het drietal verwijst in de aangifte naar uitspraken van Sparen tijdens een uitzending bij Radio Mas op 5 juli over onder anderen Martina, de voorzitter van de RvC en Rigaud, de vicevoorzitter. Volgens Sparen zou de overheid het plan hebben de raffinaderij te sluiten en zouden onder meer Martina en Rigaud actoren zijn binnen dit plan.

Op de vraag van de verslaggever hoe corruptie dient te stoppen, antwoordt Sparen dat dit mogelijk is via een internationale klacht, dan wel via geweld. Concrete uitspraken gericht tegen Martina waren, dat hij 400 miljoen uit Ennia zou hebben gehaald en dat hij niet te vertrouwen is. Over Rigaud gaf Sparen te kennen, dat hij informatie over het onderzoek naar vermeende omkoping bij RdK naar de media zou hebben gelekt.

De volgende dag sprak Sparen ook bij het radioprogramma New Song, waarna naar aanleiding van zijn uitspraken op Facebook dreigementen werden geuit door verschillende personen aan het adres van Martina en Rigaud. Vervolgens werden op 7 juli foto’s via Facebook en WhatsApp verspreid van het genoemde tweetal met daaronder de tekst ‘Morto’ (dood). Ook een derde foto werd verspreid waarin een oproep wordt gedaan de moord op Helmin Wiels op te lossen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten