donderdag 25 juli 2019

Samenwerking sinds juli 2016 tussen DA'91 en de SPA beëindigd

(Bron foto's: DA'91)
Partijen willen zelfstandig pad naar 2020-verkiezingen bewandelen


DA'91 en de SPA hebben hun op 1 juli 2016 aangegane partnerschap vandaag, donderdag 25 juli 2019, beëindigd. Als reden voor de beëindiging wordt aangegeven dat partijen elkaar 'alle benodigde ruimte willen bieden voor de oriëntatie op, voorbereidingen van en participatie aan de algemene, vrije en geheime verkiezingen van 2020', zo meldt Starnieuws.

Partijen danken elkaar voor de inzet en 'wensen elkaar alle goeds voor de toekomst en succes bij de komende algemene, vrije en geheime verkiezingen'. 



Het partnerschap was drie jaar geleden aangegaan om regeermacht te proberen te verkrijgen. Nu het wettelijk kader voor samenwerking van politieke organisaties om deel te nemen aan de verkiezingen ingrijpend is veranderd ten aanzien van het in combinatieverband deel nemen, zien DA'91 en SPA geen heil meer in de overeengekomen samenwerking.

Beide partijen constateren dat ondersteuning van gelijkgerichte doelen en standpunten altijd overeind zullen blijven, onafhankelijk van het wettelijk en organisatorisch kader. Volgens hen is in het politiek speelveld en voor de belang van de Staat Suriname een zo breed mogelijke oriëntatie van politieke organisaties vereist.

Het gewijzigde Decreet Politieke Organisaties van 28 maart 2019 verbiedt dat politieke partijen in combinatieverband deelnemen aan de verkiezingen. Het document van beëindiging van het partnerschap is getekend door de voorzitters van de partijen, Guno Castelen (SPA) en Angelique Castilho (DA'91).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten