donderdag 25 juli 2019

Minister Getrouw treft ingrijpende veiligheidsmaatregelen in district Para

Te Onverdacht/Billiton komt permanente vestiging van Regionaal Bijstands Team (RBT)


Maritieme Politie heeft gedurende vakantieperiode een post nabij plantage Ayo


Het veiligheidsbeleid in Para wordt drastisch versterkt door ingrijpen van het ministerie van Justitie en Politie. Op Onverdacht/Billiton komt binnenkort een permanente vestiging van het Regionaal Bijstands Team (RBT). In het Carolinagebied zal de politie 1 x 24 uur post vatten, de Maritieme Politie zal gedurende de vakantieperiode ook een post hebben nabij plantage Ayo en de politiesurveillance zal te land en te water worden opgevoerd, zo meldt het Commissariaat Para vandaag, donderdag 25 juli 2019.

Deze beleidsmaatregelen werden gisteren aangekondigd door minister Stuart Getrouw tijdens een overleg met districtscommissaris Armand Jurel. Volgens Jurel is het Carolinagebied bron van commerciële activiteiten (hout, goud en steenslag), waardoor veel mensen het gebied intrekken. De omliggende dorpen worden geteisterd door roofovervallen en diefstallen. Issues aangaande deze criminele handelingen zijn de bewindsman bekend.

Het Korps Politie Suriname heeft de wanorde op de Surinamerivier met party’s en pleziervaartuigen ook in het vizier.

De introductie van de nieuwe maatregelen waren volgens Getrouw al in voorbereiding om onder meer de orde en rust in de samenleving van dit gebied te vergroten. Getrouw brengt spoedig, samen met de korpsleiding en het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), een werkbezoek aan verschillende inheemse dorpen in Para. Alle andere veiligheidsvraagstukken zullen hierbij worden aangehoord en op korte termijn aangepakt door middel van adequate en effectieve maatregelen. De Stichting Bosbeheer en Bostoezicht zal ook aan deze hoorzittingen participeren voor een betere regulering van de commerciële houtactiviteiten in het Carolinagebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten