donderdag 25 juli 2019

NDP tracht stemmen te vergaren richting 2020-verkiezingen door te Wanica zo'n 125 kilometer lozingen op te halen

'Doel is zoveel mogelijk voorkomen van wateroverlast in het district'...


Terwijl de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) districten en buurten van Paramaribo intrekt met haar 'Orange Movement, om stemmen te vinden voor de 2020-verkiezingen, doet de Nationale Democratische Partij (NDP) dat onder andere door zo'n 125 kilometer aan lozingen op te halen in het district Wanica. 

Dit is bewerkstelligd door de vrienden van de NDP die een bijdrage leveren. Zij hebben middelen vrijgemaakt om dit project uit te voeren. Hierdoor is de overheid totaal gevrijwaard van kosten, zegt districtscommissaris (dc) van Wanica Noord-West, Wedprekash Joeloemsingh, aldus Starnieuws vandaag, donderdag 25 juli 2019.

De werkzaamheden zijn begonnen op 28 september 2018 en worden tot heden voortgezet. Het doel van dit project is om zoveel mogelijk te werken aan het voorkomen van wateroverlast in het district. Naast het ophalen van de hoofdlozingen is ook een onderhoudsperiode aan verbonden. De werkzaamheden worden uitgevoerd met een lange giek en korte giekmachine. Tijdens de onderhoudswerkzaamheden worden het talud en de begroeiing in de lozingen aangepakt. De werkzaamheden worden uitgevoerd in alle ressorten van Wanica.

Dat een politieke partij vrienden mobiliseert om op zo'n grote schaal ophaal- en onderhoudswerkzaamheden uit te voeren, is historisch, beweert de dc. 'Het is nooit eerder voorgekomen dat politieke vrienden een eenheid vormen en samen werkzaamheden op zo'n grote schaal uitvoeren', merkt Joeloemsingh op. Het werk word gecontroleerd door het commissariaat en vindt ook in overleg plaats. Er is nog nooit zoveel kilometers aan lozingen opgehaald.

Door dit werk was er geen noemenswaardige wateroverlast in Wanica. Slechts bij enkele zeer laaggelegen gebieden waren kleine delen tijdelijk onder water. De ophaalwerkzaamheden zorgen ervoor dat het overtollige water nu vrij kan stromen, en wateroverlast wordt voorkomen in laag gelegen gebieden.

In het district Wanica wordt veel aan land- en tuinbouw gedaan. Het zijn vooral de burgers én het bedrijfsleven die tijdens de regenperiodes veel ongemak ondervonden. In het verleden is het vaak voorgekomen dat verschillende buurten enorm veel last hadden van wateroverlast, omdat de lozingen verstopt en dichtbegroeid waren. Het overtollige water kon moeizaam wegstromen. Vooral de landbouwers werden hiermee geconfronteerd en hebben veel verliezen geleden doordat hun landbouwgewassen verloren gingen, benadrukt de dc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten