donderdag 25 juli 2019

Curaçao loopt miljoenen mis met afspraken erfpachtuitgifte aan HNO Vastgoed & Beheer

Terreinen waarop nieuwe ziekenhuis wordt gebouwd zijn te laag gewaardeerd


Curaçao loopt miljoenen mis met de afspraken rond de erfpachtuitgifte aan HNO Vastgoed & Beheer. De terreinen waarop het nieuwe ziekenhuis wordt gebouwd zijn te laag gewaardeerd en het deel van de financiering dat HNO overneemt is veel minder dan het Land van Nederland heeft geleend. Terwijl de overheid de terreinen kocht voor 14,1 miljoen gulden, gaat de erfpachtcanon uit van een waarde van 5,6 miljoen gulden. Dit schrijft vandaag, donderdag 25 juli 2019, het Antilliaans Dagblad.

HNO Vastgoed en Beheer verplicht zich tot het aflossen van 330 miljoen gulden, maar het Land leende 436 miljoen gulden in Nederland.

In een advies aan minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën waarschuwt de beleidsdirecteur van het ministerie in mei dit jaar voor directe negatieve gevolgen voor de begroting van 2019. Dat blijkt uit een brief van 10 juni van gouverneur Lucille George-Wout aan Eugene Rhuggenaath (PAR) in zijn functie als minister-president en als minister van Algemene Zaken.

George-Wout zet dan al haar vraagtekens bij het concept-landsbesluit dat zij op 7 juni heeft ontvangen ‘ter vaststelling’. Daarmee zouden vier van de negen ministers uit het kabinet-Rhuggenaath (Algemene Zaken; Financiën; Gezondheid, Milieu en Natuur; en Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning) gemachtigd worden om hun handtekening te zetten onder het ‘Hoofdlijnenakkoord inzake de erfpachtuitgifte met betrekking tot de ondergrond en de opstallen van Hospital Nobo Otrobanda’ (HNO, red.).

Vorige week werd bekend. dat George-Wout het betreffende landsbesluit niet heeft getekend en dat het nu aan de Rijksministerraad is om te beslissen of het al dan niet wordt vernietigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten