donderdag 25 juli 2019

Leden leger, politie en CIVD gaan onzorgvuldig, onverantwoord, met hun dienstwapens om - Weer wapen uit niet afgesloten auto gestolen

Gestolen wapens blijken zelden tot nooit te worden teruggevonden.....


De diefstal dinsdag van een wapen, dat vermoedelijk aan het Nationaal Leger toebehoort, uit de auto van een buitengewoon agent van politie aan de Bomaweg wordt onderzocht door de politie en Militaire Politie. Het wapen is nog niet teruggevonden. Het zou volgens de drager zijn weggenomen toen hij voor enkele momenten zijn voertuig onbeheerd met draaiende motor langs de weg liet staan, zo bericht de Ware Tijd vandaag, donderdag 25 juli 2019.

De politie kon de nog geen informatie geven over de diefstal. Volgens bronnen is dit het tweede geval binnen een maand. Bij het eerste ging het om een lid van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Daar werd directe inverzekeringstelling gelast, omdat bleek dat het om grove nalatigheid ging. Bij soortgelijke gevallen van verlies van een militair wapen wordt de ambtenaar voorgeleid bij de auditeur-militair.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie zegt, dat hij geen waardeoordeel kan geven over iemand in dienst van Defensie. 'Als het om een politiekwestie gaat is het zeker dat er een strafrechtelijk onderzoek komt, want dan gaan wij toetsen of het om een bewuste actie gaat of om nalatigheid. Elk wapen dat onrechtmatig buiten is, is een probleem', aldus de bewindsman.

Als in dit geval blijkt dat het een justitiële aangelegenheid is, zal zeker opgetreden worden tegen de ambtenaar als blijkt dat die niet juist heeft gehandeld.

Vorig jaar werd een machinegeweer ontvreemd van een beveiligingsman, die korporaal in het leger is.

Hij verklaarde dat hij geld aan de Gonggrijpstraat moest halen en dat hij zijn auto op de weg had geparkeerd. Bij terugkeer na een kwartier zag hij, dat er was ingebroken en dat er een AK47-machinegeweer was weggenomen. Deze zaak werd door de Militaire Politie onderzocht. Het wapen is niet teruggevonden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten