donderdag 25 juli 2019

OWT&C sloopt illegaal bouwsel in berm hoek Verlengde Gemenelandsweg en Elizelaan

(Bron foto's: ministerie van OWT&C)
Pandeigenaar weigert, ondanks aanmaningen, het bouwsel op de berm zelf te slopen


Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) gaat door met het naleven van de Bouwwet. Daarbij is onlangs een bouwsel dat illegaal was opgezet op de berm bij een pand op de hoek van de Verlengde Gemenelandsweg en de Elizelaan gesloopt, zo meldt het ministerie vandaag, donderdag 25 juli 2019.

De afdeling Bouw- en Woningtoezicht (BWT) van het ministerie is de bevoegde afdeling die optreedt, als de samenleving zich niet houdt aan de voorgeschreven regels die gelden voor het bouwen.

Zo heeft de afdeling samen met de afdeling Restauratie en Onderhoud van het ministerie sloopwerkzaamheden verricht aan een gebouw op de berm van het pand op de hoek van de Verlengde Gemenelandsweg en de Elizelaan.

De buurtmanager van het gebied was op de hoogte van de sloop. Alvorens het ministerie van OWT&C tot het slopen is overgegaan, waren de bouwwerkzaamheden die plaatsvonden op de berm stopgezet door de afdeling BWT.


De pandeigenaar heeft na de stopzetting een aanmaning ontvangen om al hetgeen dat was opgezet, binnen drie dagen te verwijderen. Ondanks gevoerde gesprekken en een tweede schrijven, om het bouwsel te verwijderen, heeft de belanghebbende nagelaten het bouwsel op de berm zelf te slopen.

Afdeling Bouw- en Woningtoezicht was genoodzaakt om al hetgeen dat zonder de vereiste bouwvergunning tot stand was gebracht te slopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten