zaterdag 27 juli 2019

Russische minister Lavrov en Surinaamse collega Pollack-Beighle voeren bilateraal overleg

(Bron foto's: NII)
Komst Lavrov biedt perspectief voor onder andere de oliesector en onderwijs


De minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) van de Rusland, Sergey Lavrov, is voor een officieel bezoek in Suriname. De minister heeft vanochtend, zaterdag 27 juli 2019, een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister van Buitenlandse Zaken Yldiz Pollack-Beighle. Na de officiële begroeting en officiële fotosessie trokken de ministers zich terug voor een bilateraal overleg.



Minister Lavrov is in Suriname voor de versterking van de bilaterale samenwerking tussen Suriname en Rusland. De komst van de Russische minister biedt perspectief voor onder andere de oliesector en onderwijs, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII.


Na de ontmoeting met minister Beighle vertrok de bewindsman naar het Kabinet van de vicepresident, waar van gedachten gewisseld is over de samenwerkingsgebieden tussen de twee landen.

Vicepresident Ashwin Adhin werd bijgestaan door de ministers van Justitie en Politie, Landbouw, Veeteelt en Visserij,Volksgezondheid, Handel, Industrie en Toerisme, Defensie en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Ook aanwezig waren de directeur Directoraat Nationale Veiligheid en deskundigen van de verschillende ministeries.

Na dit gesprek vertrekt de delegatie richting het presidentieel paleis voor een ontmoeting met president Desi Bouterse.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten