zaterdag 27 juli 2019

Minister Elias informeert tijdens krutu te Langatibik bewoners over komst Cubaanse artsen

(Bron foto: NII)
Artsen kunnen mogelijk over zo'n twee maanden in het gebied te werk gesteld worden


Refererend naar de visie van het ministerie van Volksgezondheid om de zorg beschikbaar en bereikbaar te maken voor de Surinaamse burger ongeacht de woonplaats, heeft het ministerie tijdelijk maatregelen getroffen om buitenlandse - Cubaanse - artsen te sturen naar districten en binnenland. In dat kader werd het dorp Langatibiki donderdag 25 juli 2019 bezocht door minister Antoine Elias, waarbij hij samen met een deel van zijn staf een krutu hield met de dorpshoofden van de omliggende dorpen. Dit bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Tijdens de krutu deelde de minister de dorpsbewoners mee, dat het de bedoeling is dat de artsen over ongeveer twee maanden zover zullen zijn om in het gebied te werk gesteld te worden. Er zullen twee artsen voor dat gebied aangewezen worden, welke over twee posten van de Medische Zending (MZ) beschikt, en wel te Langatibiki en Nason.

Herman Jintie, directeur van de Medische Zending, en Edwin Noordzee, adviseur van de minister, gingen in op de technische aspecten van het verblijf van de artsen in het gebied.

Zowel de leiding als de overige dorpsgenoten reageerden positief op de mededelingen van de minister en zijn team. In totaal maken bewoners van negen dorpen gebruik van de diensten van de MZ gevestigd in dat gebied. Voor hen was het daarom zeer positief te vernemen dat er op korte termijn twee artsen dichterbij huis zullen werken.

Na de officiële mededelingen, ging de minister over tot de overhandiging van twee naaimachines die door First Lady Ingrid Bouterse-Waldring aan de vrouwenvereniging van Langatabiki werden geschonken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten