zaterdag 27 juli 2019

Brion City Center & Hotel, Curaçao, wacht op tax holiday

Meubilair voor de inrichting van de 80 kamers kan nog niet op transport

Het hotel aan het Brionplein wil graag in november open, maar de vraag is of dat lukt


De verbouwing van het voormalige Howard Johnson Hotel aan het Brionplein is zo goed als klaar. Maar, de toekenning van belastingfaciliteiten, algemeen bekend als ‘tax holiday’, aan Brion City Center & Hotel laat op zich wachten. Daardoor is het nog niet mogelijk de spullen die in het buitenland zijn gekocht op transport te zetten. Het gaat om meubilair voor de inrichting van de 80 kamers en apparatuur, onder andere voor de keuken van het restaurant, aldus het Antilliaans Dagblad zaterdag 27 juli 2019.

Eigenaar Akash Soemeer heeft gisteren in een mail aan minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën aangedrongen op het snel afhandelen van de procedure. 'We voldoen aan alle criteria om in aanmerking te komen voor een tax holiday. Als die is toegekend aan ons bedrijf kunnen we de goederen vrij van invoerrechten op het eiland krijgen.'

Het verzoek om in aanmerking te komen voor wat op dit moment officieel heet ‘Tijdelijk landsbesluit belastingfaciliteiten’ werd volgens Soemeer ongeveer drieënhalve maand geleden ingediend bij het ministerie van Financiën. Daarmee is de termijn van drie maanden waarbinnen de sectordirecteur Fiscale Zaken een beslissing moet nemen over het al dan niet toekennen van de belastingfaciliteiten overschreden. De inrichting van het hotel is daardoor vertraagd. Dat terwijl de wetgeving juist werd ingevoerd om flinke investeringen in de Curaçaose economie te stimuleren.

Soemeer zegt op allerlei manieren te hebben geprobeerd vaart te brengen in de zaak, maar zonder resultaat. Het hotel aan het Brionplein wil graag in november open, maar de vraag is of dat lukt nu er nog geen bericht is van Fiscale Zaken. Soemeer hoopt dat ‘de tax holiday binnen twee weken binnen is’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten