zaterdag 27 juli 2019

Grote brand verwoest zo’n tweehonderd woningen in Peruaanse hoofdstad Lima - Geen gewonden

(Bron foto: Francisco Neyra)
Voornamelijk houten huizen in de wijk San Juan Bosco del Callao

Brand zou zijn ontstaan ​​in een huis waar vuurwerk clandestien werd vervaardigd


Een grote brand heeft donderdag 25 juli 2019 - aan het begin van de inauguratie van de Pan American Games - zo’n tweehonderd woningen verwoest in de Peruaanse hoofdstad Lima, maar zonder slachtoffers te veroorzaken.

'Ongeveer 200 huizen zijn verwoest door brand', vertelde brandweercommandant Larry Lynch aan verslaggevers, en legde uit dat de brand zich verspreidde door een gebrek aan water in de wijk San Juan Bosco del Callao, voornamelijk bestaande uit houten huizen en gelegen tussen het havengebied en de Jorge Chavez International Airport.



Lynch zei dat 27 brandweerwagens werden gestuurd om de brand te bestrijden, die rond drie uur 's ochtends begon en vier uur later onder controle was. Er zijn volgens de brandweercommissaris geen slachtoffers.


De televisiezenders toonden beelden van de vlammen die de huizen vernietigden en wanhopige bewoners die hun bezittingen probeerden te redden. Verschillende media beweerden dat de brand blijkbaar was ontstaan ​​in een huis waar vuurwerk clandestien werd vervaardigd, een versie die niet officieel is bevestigd.


(Suriname Mirror/El Comercio/Peru21/La Prensa de Monclova/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten