zaterdag 27 juli 2019

Driemaal scheepsrecht voor veiling Hotel Otrobanda op Curaçao...?

Hotel Otrobanda wordt 29 augustus voor derde keer in het openbaar te koop aangeboden

Minimumbod door executant Girobank weer bepaald op 11 miljoen gulden


Hotel Otrobanda wordt op 29 augustus voor de derde keer in het openbaar te koop aangeboden. Het is geen voortzetting van de in juni opgehouden veiling, maar een compleet nieuwe openbare verkoop. De executoriale verkoop wordt vandaag, zaterdag 27 juli 2019 door Notariskantoor Moerdijk & Palm in het Antilliaans Dagblad en andere media aangekondigd, zo meldt het dagblad.

Het minimumbod is door executant Girobank net als in juni bepaald op 11 miljoen gulden. Op 27 juni ging de verkoop van het hotel en casino aan het Brionplein niet door toen bleek dat ondernemer Sebier Attaf, die 11 miljoen bood bij opbod maar 12 miljoen bij het afmijnen, geen overtuigend bewijs kon leveren dat hij dat miljoen extra kon betalen.

Na bijna een uur overleg tussen notarissen, juristen en managers van de Girobank en Attaf zelf, besloot de bank de veiling na het afmijnen ‘op te houden’. Mogelijk al ‘binnen een week’, zo zei Girobank toen, zou een nieuwe datum bekend worden gemaakt en de veiling worden voortgezet waar hij was opgehouden. Maar, dat blijkt dus niet het geval.

Op donderdag 29 augustus om 10.00 uur begint de openbare verkoop van Hotel Otrobanda weer van voren af aan met bieden ‘bij opbod’. Geïnteresseerden kunnen tot veertien dagen daarvoor een schriftelijk bod uitbrengen bij de notaris voor een onderhandse verkoop.

De veilingvoorwaarden liggen vanaf acht dagen voor de veiling ter inzage bij het notariskantoor aan de Rooi Catootjeweg. In de aankondiging staat nadrukkelijk, dat wie een bod doet ‘een bankgarantie afgegeven door een lokale bank’ moet overleggen om te garanderen dat het geboden bedrag en ‘verdere verplichtingen’ ook werkelijk kunnen worden betaald.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten