zaterdag 25 mei 2019

Automobilist aangehouden die voetganger in Anamoestraat aanreed en doorreed

Verdachte ontkent dat hij slachtoffer heeft aangereden



Het Arrestatie Team van het Korps Politie Suriname, KPS, heeft donderdagavond de vermoedelijke doorrijder R.M. aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op donderdag 16 mei de 50-jarige C.B. aangereden te hebben in de Anamoestraat waarna hij B. in hulpeloze toestand achterliet, zo meldt het korps zaterdag 25 mei 2019.

De politie van het ressort Geyersvlijt kreeg 's morgens de melding, dat een man bewusteloos langs de Anamoestraat lag. De man had onder andere zwaar letsel aan zijn hoofd. B. werd opgenomen op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Dank zij informatie vanuit de samenleving en beeldmateriaal van de aanrijding is de politie M. op het spoor gekomen. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld hangende het onderzoek.

De man ontkent dat hij B. heeft aangereden. Volgens hem heeft iemand anders het strafbaar feit gepleegd en dat die persoon inmiddels naar het buitenland vertrokken is. De auto waarmee de verdachte vermoedelijk de aanrijding gemaakt heeft is achterhaald en is in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

De Ware Tijd bericht, dat de auto bij een spuiter werd aangetroffen. De schade aan het voertuig was al hersteld en de auto was opnieuw gespoten door de spuiter. De aanrijding werd middels camerabeelden vastgelegd en verspreid via social media.

De familie van het slachtoffer deed een verzoek via social media om de bestuurder te achterhalen. Er werd 500 euro als beloning uitgeloofd voor de gouden tip die zou leiden tot het achterhalen van de bestuurder. Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis ter verpleging.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten