zaterdag 25 mei 2019

Regering komt niet met wijzigingen in begroting 2019

Minister Hoefdraad had wijzigingen door ministeries aangekondigd...


In tegenstelling tot mededelingen van Financiën-minister Gillmore Hoefdraad dinsdag in het parlement, zal de regering geen wijzigingen in de begroting presenteren. Dat is besloten nadat de afgelopen dagen intensief overleg is gevoerd met de vicepresident. Dat heeft vicepresident Ashwin Adhin De Nationale Assemblee donderdag meegedeeld, aldus de Ware Tijd vandaag, zaterdag 25 mei 2019.

Hoefdraad had gezegd, dat in de begrotingen van verschillende ministeries wijzigingen zouden worden aangebracht. ABOP-fractieleider Ronnie Brunswijk bracht daar tegenin, dat de regering in een later stadium niet met wijzigingen moet komen, waardoor parlementariërs geen commentaar daarop kunnen leveren. Dit werd onderstreept door Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons. Zij benadrukte evenwel, dat het parlement het recht van amendement heeft en dus vanuit het parlement zelf nog wijzigingen kunnen worden aangebracht aan de begrotingen.

ABOP-fractielid Diana Pokie voerde aan, dat de Surinaamse samenleving nog in een zeer moeilijke situatie verkeert, terwijl de regering en regeringsgezinde mensen beweren dat het de goede kant op gaat met de economie. 'Economische groei moet een land en volk welvarend maken. Maar economische groei hoeft nog niet te betekenen dat er sprake is van economische ontwikkeling en vooruitgang. Bovendien hoeft economische groei nog niet te betekenen dat het goed gaat met een groot deel van de samenleving. En dit is precies de situatie die een groot deel van onze landgenoten in zowel kustvlakte als binnenland momenteel ervaren', zei Pokie.

Ze merkte op dat duizenden landgenoten nog onder het bestaansminimum leven. 'Trotse landgenoten zijn nu bijna bedelaars geworden. Zij worden staande gehouden met duizenden voedselpakketten. Dit zijn landgenoten die de vruchten van die groei niet hebben geplukt en waar- schijnlijk ook niet gaan plukken.'. Volgens haar genieten alleen 'corruptelingen en diegenen die toegang hebben tot de staatskas' van de economische voordelen, terwijl het volk de 'kruimels in de vorm van voedselpakketten' krijgt.

Pokie merkte verder op, dat deskundigen hebben opgeroepen om een begroting goed te keuren die op termijn de samenleving niet verder schaadt. Ze riep het parlement op ervoor te waken dat de 'kosten van populisme' niet verder oplopen'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten