zondag 26 mei 2019

LVV-minister Parmessar bezoekt Wageningen pompgemaal

(Bron foto: NII)
Rehabilitatie van het pompgemaal loopt nog niet volgens planning...


Rabin Parmessar, minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), zal de rijstsector nauw betrekken bij alle te nemen beleidsmaatregelen binnen deze sector. Deze belofte deed de minister vrijdag te Wageningen, aan boerenorganisaties, de districtscommissaris en andere diensthoofden tijdens zijn bezoek aan het pompgemaal, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut (NII) zaterdag 25 mei 2019. 

Het Wageningen pompgemaal is meer dan 60 jaar oud en de drie pompen, die vanwege ouderdom vaak uitvallen, zijn dringend aan vervanging toe. In 2017 werd via een lening van de Exim Bank India een bedrag van zo'n 8 miljoen Amerikaanse dollar geleend voor de rehabilitatie van het pompgemaal. De staat komt zelf in met 2.5 miljoen Amerikaanse dollar.

De firma Kirloskar Brothers uit India is gestart met het ontwerp van de pompen. In 2018 is het uitvoeringscontract voor dit project getekend en in februari 2019 is fysiek een aanvang gemaakt met de rehabilitatie van het pompgemaal. Na ongeveer drie maanden loopt het werk nog niet volgens planning.

'Op het ministerie van LVV is druk overleg gevoerd met verschillende ministers, om vooral de middelen voor de uitvoering van dit project vrij te krijgen', zegt minister Parmessar.

Het is nu zover dat het aannemingsbedrijf Risugragar N.V. verder kan gaan met de vervanging van de pompen. Voor een vlot verloop van de werkzaamheden zullen goede werkafspraken moeten worden gemaakt met alle belanghebbenden. Het is volgens de bewindsman vaak zo, dat ministeries projecten willen uitvoeren, maar veelal afhankelijk zijn van derden.

De watervoorziening voor de rijstsector is volgens hem bijzonder belangrijk vandaar dat de aanpak van het Pompgemaal Wageningen één van de eerste zaken is die door de LVV-minister is opgepakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten