zaterdag 25 mei 2019

Minister Getrouw overhandigt 16 nieuwe Koreaanse voertuigen aan Korps Politie Suriname

'De eerste stap om alles in het werk te stellen om veiligheidsgevoel terug te brengen'

(Bron foto: NII)

De minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw, heeft vrijdag 24 mei 2019 op het terrein van het hoofdkantoor van het ministerie van Justitie en Politie, 16 nieuwe voertuigen aan de waarnemend korpschef van het Korps Politie Suriname, Roberto Prade, overgedragen, zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII. De 16 voertuigen zijn afkomstig uit de partij van 77 nieuwe Ssang Yong pick-ups, die symbolisch waren overgedragen aan het ministerie door Rudisa Motors eerder dit jaar. 

De waarnemend korpschef heeft de auto's vervolgens aan 16 regiocommandanten en diensthoofden overhandigd. Voor deze partij voertuigen zijn in aanmerking gekomen in de regio Paramaribo de ressorten en afdelingen Livorno, Latour, Uitvlugt, Munder, Flora, Centrum, Nieuwe Haven, Geyersvlijt, Algemene Surveillance Dienst (ASD), Verkeer Onderzoek Unit Paramaribo, Verkeer Handhavingsteam (VHT), verder het Regio Bijstand Team (RBT) en van regio Oost de ressorten: Moengo en Albina.

Het gebrek aan auto's bij het ministerie van Justitie en Politie zal heel spoedig tot het verleden behoren. De minister gaf mee aan de diensthoofden en de regiocommandanten om zorgvuldig om te gaan met de voertuigen.

'Het is de eerste stap om alles in het werk te stellen om het veiligheidsgevoel terug te brengen binnen de samenleving', zei de bewindsman.

De voertuigen zullen binnenkort van een GPS-systeem worden voorzien. Dit systeem biedt de mogelijkheid informatie te verkrijgen over onder andere hardrijden en de locatie van een voertuig.

Na de overhandiging van de autosleutels en ook de uitwisseling van informatie over hoe om te gaan met de dienstwagens, mochten de vertegenwoordigers van de verschillende politieregio’s vertrekken met de nieuwe pick-ups. De komende weken zullen de andere regio’s worden voorzien van voertuigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten