zaterdag 25 mei 2019

Cotino (NDP) wil dat regering extra geld reserveert voor onderwijs in het binnenland

'Constant klagen over de onderwijsproblemen in het achterland zet geen zoden aan de dijk'


De nieuwe NDP-waarnemend-fractieleider in de Assemblee, Rossellie Cotino, heeft gisteren tijdens de begrotingsbehandeling voorgesteld om extra geld te reserveren voor het onderwijs in het binnenland. Zij merkte op - aldus vandaag, zaterdag 25 mei 2019, de Ware Tijd - dat constant klagen over de onderwijsproblemen in het achterland geen zoden aan de dijk zet. Er dienen concrete maatregelen getroffen te worden. 

Ze wees op de post Algemene Voorzieningen op de begroting van Financiën waarvoor Srd 750 miljoen is opgebracht. Cotino stelde voor om van die post Srd 25 miljoen weg te halen en te reserveren voor onderwijsvoorzieningen in het binnenland. Ze kreeg daarin ondersteuning van fractiegenoten Wendell Asadang en Erwin Linga.

Er dient volgens Cotino eindelijk een begin te worden gemaakt om onderwijs in het achterland 'serieus aan te pakken'.

De NDP'ster voerde ook aan, dat al twee begrotingen na elkaar er geen geld op de begroting is voor nascholing en professionaliseren van leerkrachten. Er moet weer geld hiervoor op de begroting, vindt Cotino, omdat training en professionalisering van onderwijsgevenden belangrijk is en zelfs de minister van Onderwijs daarop hamert. Ze begrijpt daarom niet, dat deze middelen niet meer worden opgebracht.

Cotino wees ook op excessen binnen het particulier transport van schoolkinderen. Er zijn volgens haar vervoerders die de busjes met kinderen volproppen met alle risico's van dien. Ze pleitte voor regulering van het transport van schoolkinderen. 'Hopelijk zullen we niet pas actie ondernemen wanneer het noodlot ons treft', zei Cotino.

Ze wees ook op het feit, dat scholieren in het binnenland zonder reddingsvesten om worden vervoerd in boten. Het Assembleelid wilde weten hoe de controle in het binnenland plaatsvindt en hoe de overheid nagaat of de vervoerders wel over reddingsvesten beschikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten