zaterdag 25 mei 2019

Assembleevoorzitster heeft geen controle over losgeslagen Hooghart (NDP) - Geerlings-Simons geeft asociale Hooghart teveel ruimte

Hooghart valt minister Ferrier 'Cinderella' op politiek onwaardige wijze aan


- 'Ik heb nog nooit zo'n leugenachtige minister gezien'
- 'De minister past niet in dat ding, ze is onderdeel van de onderdrukker, laat die vrouw bedanken'
- Hooghart is een schande voor de Assemblee...


Als het aan NDP-Assembleelid Ronald Hooghart ligt heeft Lilian Ferrier haar langste tijd gehad als minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. 'De bewindsvrouwe meet met twee maten, is een onderdrukker en ze vertelt leugens', vindt de politicus. Tijdens de voortzetting van de begrotingsbehandeling-2019 liet hij gisteren onverbloemd blijken hoe hij denkt over de bewindsvrouwe en haar beleid. Vooral de wijze waarop ze het conflict tussen medewerkers en de directie bij het directoraat Cultuur heeft aangepakt heeft haar helemaal uit de gratie bij Hooghart doen vallen, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, zaterdag 25 mei 2019. 

De volksvertegenwoordiger - die zich gedroeg als vakbondsman en niet als Assembleelid - voerde aan dat nog nooit eerder een Onderwijs-minister het salaris van stakende leerkrachten heeft ingekort.

Bij de stakende ambtenaren van Cultuur zou Ferrier echter instructies hebben gegeven voor schorsingen en om hun salaris in te houden. 'Je kan je mensen niet stiefmoederlijk behandelen', merkte hij op en typeerde haar als de gemene stiefmoeder uit het sprookje Cinderella. 'Wanneer ik zeg Cinderella, dan bedoel ik die minister van Onderwijs', zei hij.

Kijk en luister vanaf 1:16:40


Hooghart werd enkele keren tevergeefs door Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons tot de orde geroepen over de wijze waarop hij zich uitdrukte. Hem werd gevraagd zich volgens parlementair gebruik uit te drukken en formeel te blijven. 'We kunnen nooit honderd procent formeel zijn', reageerde de politicus.

Daarna betichte hij Ferrier van het vertellen van leugens. 'Ik heb nog nooit zo een leugenachtige minister gezien', aldus Hooghart. Hij werd toen opnieuw door Geerlings-Simons tot de orde geroepen. 'Ik denk dat de minister niet past in de transformatie…in de revolutionaire gedachte om af te komen van de onderdrukking van West-Europa van 400 jaar. De minister past niet in dat ding. De minister is onderdeel van de onderdrukker. Laat die vrouw bedanken. Dan mag ze daar lachen, maar ze zou moeten bedanken', zei Hooghart, terwijl Ferrier tot irritatie van de politicus in lachen uitbarstte.

Geerlings-Simons had duidelijk moeite om het Assembleelid in het gareel te houden. Aan het einde van zijn betoog werd hij niet meer in de gelegenheid gesteld om te reageren op interrupties, omdat hij het niet eens was met opmerkingen van Pertjajah Luhur-fractielid Ingrid Karta-Bink, die voor minister Ferrier op de bres was gesprongen. Karta-Bink vond dat Hooghart de bewindsvrouwe met meer respect had moeten bejegenen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten