maandag 29 april 2019

.President Bouterse neemt vuilverbrandingsoven in gebruik te Kalebaskreek

(Bron foto: NII)
Dit jaar worden twintig vuilverbrandingsovens op verschillende locaties geplaatst


Het dorp Kalebaskreek is het tweede dorp dat voorzien is van een vuilverbrandingsoven. President Desi Bouterse heeft gisteren deze vuilverbrandingsoven in gebruik genomen, zo meldt vandaag, maandag 29 april 2019, het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Onder toeziend oog van de geestesvader van het project 'vuilverbrandingsovens' vond de oplevering plaats. Met deze ovens moet voorkomen worden dat vuil overal gedumpt wordt. De volgende verbrandingsoven wordt over vier weken in gebruik genomen te Corneliskondre. Een maand geleden  was het First lady Ingrid Bouterse-Waldring die de eerste vuilverbrandingsoven in gebruik nam te Wageningen, Nickerie.

Er zullen dit jaar in totaal twintig vuilverbrandingsovens op verschillende locaties worden geplaatst. Vier dorpen langs de Nickerierivier en het Wayambogebied zullen ook worden voorzien.

Er zullen ook grotere plannen volgen voor wat betreft de vuilverwerking landelijk, verzekert de minister de gemeenschap. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid zei te Kalebaskreek, dat de president het plan heeft opgevat om het binnenland te voorzien van vuilverbrandingsovens. Hiermee wenst de president in te spelen op een zoveel als mogelijk milieuvriendelijke manier van vuilverwerking.

Met de vuilverbrandingsovens zal ook een enorme bijdrage worden geleverd worden aan de toeristen- en milieuvriendelijk houden van het binnenland. 'Het is toerisme aantrekkelijk, want wanneer men het dorp bezoekt en men ziet hoe schoon het is, dan komt men vaker', aldus minister Elias.

De minister zegt, dat de oven te Kalebaskreek overgedragen is aan de districtscommissaris, die verantwoordelijk is voor het beheer. Er zijn mensen ter plekke getraind om de oven te bedienen. De minister zegt verder, dat zo'n oven mogelijk een levensduur van maximaal twintig jaar kan hebben. De verbrandingsoven kan per keer 150 kilo aan huisvuil verbranden en tot wel zes keer per dag. Materialen als plastic, glas en blikken zijn niet voor de oven bestemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten