maandag 29 april 2019

Nationaal Jeugdparlement weer op ramkoers met ministerie van Sport- en Jeugdzaken

Jeugdparlementariërs vinden dat ze nog onvoldoende betrokken worden bij de besluitvorming

Zorgpunt ook uitblijven van vergoedingsgelden - Er zou achterstand van 6 maanden zijn


De Ware Tijd bericht vandaag, maandag 29 april 2019, dat het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nog niet helemaal tevreden is over de manier waarop het wordt bejegend door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Met name de mate van inspraak in het beleid is nog altijd een heikel discussiepunt. De jeugdparlementariërs worden naar hun mening nog onvoldoende betrokken bij de besluitvorming. Daarnaast is het regelmatig uitblijven van hun vergoedingsgelden ook een zorgpunt. De achterstand zou zijn opgelopen tot zes maanden.

Volgens voorzitter Kelvin Koniki zijn dit kwesties die zorgen voor demotivatie bij de jeugdparlementariërs.

Minister Lalinie Gopal beaamt dat er een betalingsachterstand is. Volgens de bewindsvrouwe wordt alles gedaan om de vergoeding van de jeugdvertegenwoordigers binnen niet al te lange tijd in orde te maken. 'Het proces is al opgestart, maar het kan nog heel even duren. Het heeft mijn aandacht en het komt heel gauw rond', verzekert ze. Gopal durft geen termijn eraan te verbinden.

Anders dan Gopal stelt, benadrukt Koniki dat er nog steeds een spanningsveld is tussen de leiding van het ministerie en het jeugdparlement. 'De plooien zijn nog niet gladgestreken', zegt de voorzitter.

Het voorbereidingsproces van de verkiezingen voor jeugdambassadeurs is volgens Koniki het bewijs, dat de leiding van het ministerie nog te veel bepaalt voor het Jeugdparlement.

Hij stelt dat er ook geen zicht is op voortzetting van de reguliere vergaderingen, omdat de begroting nog niet is goedgekeurd. 'We kunnen dus niet rekenen op middelen om de vergaderingen te organiseren. Dus voorlopig is de kans groot dat we niet gaan vergaderen. Het is jammer, maar we blijven hopen dat het goed komt. Het huidige team doet wel zijn uiterste best.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten