maandag 29 april 2019

Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador laat nieuw vliegveld bouwen ten noorden van Mexico-Stad

Vliegveld zal rond medio 2021 klaar zijn voor gebruik


Een nieuwe luchthaven in Mexico-Stad moet een project vervangen dat werd gecanceld door president Andres Manuel Lopez Obrador. Dit vliegveld zal rond medio 2021 klaar zijn voor gebruik. Dat meldt persbureau Reuters.

Het nieuwe vliegveld moet met een capaciteit van twintig miljoen passagiers per jaar starten. Brigadier-Generaal Ricard Vallejo, hoofd van het Militair College van Ingenieurs, vertelde op een persconferentie dat het vliegveld ten noorden van Mexico-Stad wordt gebouwd en dat de eerste fase in juni 2021 klaar is.

De maximale capaciteit, zo rond de tachtig miljoen passagiers per jaar, wordt pas over vijftig jaar bereikt, aldus Vallejo.



De meningen over de bouw zijn verdeeld. In oktober annuleerde Lopez Obrador abrupt een gedeeltelijk gebouwde hub van dertien miljard dollar; een paar weken voordat het in gebruik zou worden genomen. Hij beargumenteerde, dat de faciliteit werd geteisterd door corruptie en dat het te duur zou zijn.

De nieuwe luchthaven komt in Santa Lucia te liggen, 47 kilometer boven de huidige Benito Juarez International Airport. Sommige ingenieurs zeggen, dat de twee hubs niet geschikt zijn om tegelijkertijd te draaien. De minister van Transport en Communicatie weerlegt die beweringen. Hij gaf tijdens de persconferentie aan, dat er een derde terminal wordt toegevoegd aan de huidige luchthaven, op de plaats waar de presidentiële hangaar eerst stond. Daarmee zou de capaciteit van de huidige luchthaven naar vijftig miljoen passagiers per jaar stijgen.

Met de nieuwe luchthaven wil de Mexicaanse regering miljarden dollars besparen. In december zei Lopez Obrador, dat de constructie in januari zou starten. Eerder deze week vertelde hij dat de bouw vandaag zou beginnen. Op de persconferentie van afgelopen weekend deelde hij echter mee, dat pas in juni wordt gestart, zodra alle toestemmingen rond zijn.

(Suriname Mirror/Up In The Sky/City News1130/Twitter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten