maandag 29 april 2019

Ministerie van BuZa lanceert de e-visa en e-toeristenkaart officieel

Ook de website voor de onlineservice is geïntroduceerd

(Bron foto: NII)

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa) heeft vandaag, maandag 29 april 2019, de e-visa en e-toeristenkaart officieel gelanceerd. Ook de website voor de onlineservice is geïntroduceerd door vicepresident Ashwin Adhin in Hotel Torarica, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII.

Directeur Algemeen Beheer Consulaire Zaken van het ministerie van BuZa, Luziano Truideman, zei dat er al geruime tijd hard gewerkt is aan dit onlinesysteem. De digitale versie van de e-visa en e-toeristenkaart zal veel voordelen met zich meebrengen. De afgedrukte documenten namen veel tijd in beslag en ging ook gepaard met hoge kosten.

Nu kan middels het aanmaken van een account en het volgen van enkele stappen via een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding, zowel de aanvraag als betaling digitaal worden gedaan. Vervolgens ontvangt men per e-mail de opgevraagde reisdocumenten.

De directeur deelde mee dat het toepassen van de iDEAL-onlinebetaalmethode ook wordt bekeken.

Een groot deel van de Surinaamse diaspora in Nederland maakt al geruime tijd gebruik van de ‘Personen van Surinaamse Afkomst’ (PSA-kaart) om visumvrij af te reizen naar Suriname. Toeristen die nog geen gebruik maken van de PSA-optie kunnen de e-visa en e-toeristenkaart online aanvragen die zij per e-mail krijgen toegestuurd.

VFS-Global heeft zelf geïnvesteerd in de bouw van de website, zowel de backoffice als de customer service, hetgeen betekent dat dit project Suriname niets heeft kost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten