vrijdag 8 maart 2019

Zorgen onder personeel Greenheart te Apoera over al of niet verkrijgen van concessie

'Regeringsgelieerde' Gerard Jap A Joe zou azen op dezelfde concessie

- Jap A Joe doet er kennelijk alles aan om via zijn politieke contacten in aanmerking te komen voor  concessie
- 'Ze moeten geen gekke dingen zeggen'


Er zal mogelijk een inkrimping van werknemers plaatsvinden bij het Chinese houtbedrijf Greenheart. Althans, als het bedrijf niet in aanmerking komt voor een concessie die hard nodig is voor het continueren van de operaties, zo schrijft de Ware Tijd vandaag, vrijdag 8 maart 2019.

Volgens bestuurslid Ricardo Karwofodi van de bond bij het houtbedrijf heeft hem informatie bereikt dat de regeringsgelieerde Gerard Jap A Joe zijn vizier heeft gericht op dezelfde concessie. Hij heeft vernomen, dat Jap A Joe er alles aan doet om via zijn politieke contacten in aanmerking te komen voor de concessie. 'Onder de werknemers wordt hierover dagelijks gesproken en ze maken zich ongerust', zegt Karwofodi.

Er werken bij Greenheart ongeveer 200 bewoners van Apoera, Section en Washabo en het bedrijf is de grootste werkgever in het gebied. 'We hebben geavanceerde machines en geschikte gebouwen waar het hout wordt verwerkt, maar zonder concessies kunnen we niets beginnen',stelt het bondsbestuurslid.

Hij is doende een initiatiefgroep te vormen om samen met de overige medewerkers een protestmars te organiseren. Ze zullen begin volgende week naar districtscommissaris Joanna Aroepa van Kabalebo gaan om duidelijkheid over de kwestie te krijgen. Karwofodi ontkent dat hij hiervoor wordt geïnstrueerd door de leiding van Greenheart. 'We willen ons werk niet verliezen en dat is het allerbelangrijkste voor ons', zegt Karwofodi.

Gerard Jap A Joe antwoordt in vage bewoordingen. 'Niet dat ik hierover iets weet', zegt hij. Jap A Joe verwijst voor informatie naar de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht. Hij doet de uitspraken gedaan door het bonds- bestuurlid af als ongefundeerd. 'Ze moeten geen gekke dingen zeggen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten