vrijdag 8 maart 2019

Directie van St.Vincentius Ziekenhuis en minister Elias vinden oplossing in kwestie betaling twk

Totale betalingsverplichting aan personeel wordt ingelopen in drie termijnen, totaal Srd 2,5 miljoen


Na intensief overleg van de directie van het St.Vincentius Ziekenhuis met minister Antoine Elias van Volksgezondheid is het gelukt om een oplossing te vinden voor het uitbetalen van de terugwerkende kracht (twk) van 2018. Het personeel heeft de werkzaamheden vanaf vrijdagmiddag 8 maart 2019 hervat, meldt algemeen directeur Manodj Hindori, aldus Starnieuws.

Na veel geschuif met beschikbare gelden heeft de minister, in samenspraak met de directeur van het Staatsziekenfonds, Rick Kromodihardjo, kunnen bewerkstelligen dat de totale betalingsverplichting aan het personeel van het ziekenhuis zal worden ingelopen in drie tranches. De eerste tranche zal volgende week worden uitgekeerd aan het ziekenhuis, de tweede tranche zal plaatsvinden begin mei en de derde betaling begin juli. Het gaat hierbij in totaal om Srd 2,5 miljoen.

De directie heeft het personeel vrijdagmiddag in een vergadering deze oplossing voorgehouden. Het personeel is akkoord gegaan en is gelijk aan het werk gegaan.

Vakbond en directie gaan maandag weer om de tafel om over andere gesprekspunten verder te overleggen.

Hindori is opgelucht dat de staking voorbij is. Hij is minister Elias dankbaar, dat hij zich met de weinige middelen die hij ter beschikking heeft, toch heeft ingezet om een oplossing te brengen voor het St. Vincentius Ziekenhuis. Hindori is ook blij dat zijn personeel de patiënten niet in de steek heeft gelaten. Hij benadrukt dat het een grote verantwoordelijkheid is om opgenomen patiënten van de benodigde medische zorg te voorzien.

Gelukkig hebben de personeelsleden er, ondanks de acties, voor gezorgd dat alle patiënten toch de zorg bleven krijgen die zij nodig hadden. Met deze oplossing is de rust wedergekeerd in het St. Vincentius Ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten