vrijdag 8 maart 2019

Start herstelwerkzaamheden dambreuk te Burnside

De werkzaamheden, in drie fasen, zullen ongeveer twee maanden duren

(Bron foto's: BIC Coronie)


Na meer dan 30 maanden wachten zijn de landbouwers en veehouders van Burnside en omgeving opgelucht, nu woensdag het startsein is gegeven van de herstelwerkzaamheden van de breuken in de waterkerende dam plaats door de districtscommissaris van Coronie Remie Tarnadi, in het bijzijn van vertegenwoordigers van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), de aannemer, bestuursambtenaren, districtsraadsleden , ressortraadsleden en de plaatselijke bewoners. Dit bericht het Burger Informatiecentrum (BIC) Coronie.

Coördinator van OWT&C Leroy Doorson gaf te kennen, dat deze werkzaamheden in drie fasen uitgevoerd zullen worden door Ojo’s Grondverzetbedrijf, met als opdrachtgever het ministerie van OWT&C .


Fase 1 is het opschonen van de dam en klaarstomen van de klei om de dambreuken te herstellen . Fase 2 is het herstellen van de dambreuken en fase 3 het opschonen en uitdiepen van het kanaal te Burnside.

Er zijn drie breuken in de waterkerende dam, waarvan de grootste breuk een breedte heeft van ongeveer 22 meter, een lengte van 13 meter en een diepte van 6 meter. Deze werkzaamheden zullen ongeveer twee maanden duren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten