vrijdag 8 maart 2019

Minister Alcalá-Wallé wil weten waaraan scholen op Curacao vergoeding voor additionele kosten en lesmateriaal uitgeven

Minister ontvangt vele klachten, met name wat betreft gebrek aan goed lesmateriaal


Onderwijsminister Marilyn Alcalá-Wallé (PAR) wil weten waaraan de scholen op Curacao de vergoeding voor additionele kosten en lesmateriaal precies uitgeven. De schoolbesturen hebben tot 1 april de tijd om de minister te informeren. Een brief van het ministerie, gedateerd 6 maart 2019, is naar alle schoolbesturen gestuurd. 

De Onderwijsminister vraagt de verschillende schoolbesturen gedetailleerd aan te geven waaraan de vergoeding voor additionele kosten en lesmateriaal, die de scholen ‘in het kader van Enseñansa Liber ontvangen’, is besteed.

Alcalá-Wallé zegt vandaag, vrijdag 8 maart 2019, in het Antilliaans Dagblad, een antwoord te willen geven op de vele klachten die bij haar ministerie binnenkomen, met name wat betreft het gebrek aan goed lesmateriaal. 'We weten wat we geven, maar niet wat we daarvoor terug krijgen. Het plaatje binnen het ministerie is blanco.'

De schoolbesturen moeten in hun jaarrekening verantwoording afleggen wat betreft de uitgaven aan additionele kosten - het gaat dan om bijvoorbeeld uitstapjes, introductiedagen, vieringen en een schoolkrant - maar dat geldt niet voor de besteding van de vergoeding voor lesmateriaal, omdat die ‘geen onderdeel is van de bekostiging’, zo blijkt uit de brief. Beide zijn ‘in het kader van Enseñansa Liber ontvangen’ zo benadrukt Alcalá-Wallé tot drie keer toe in de brief.

Zij wil uiterlijk 1 april in detail weten waaraan het geld per school sinds augustus 2018 is uitgegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten