vrijdag 8 maart 2019

Vijay Kirpalani wordt nieuuwe president-commissaris bij de Centrale Bank van Suriname

President Bouterse kiest iemand die niet gelieerd is aan zijn politieke partij


Tijdens een ontmoeting vanmiddag, vrijdag 8 maart 2019, tussen president Desi Bouterse en de Surinaamse Bankiersvereniging is bekendgemaakt, dat de regering van plan is ondernemer Vijay Kirpalani te benoemen als president-commissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS), zo meldt de Ware Tijd.

Behalve directieleden van de verschillende commerciële banken waren ook minister van Financiën  Gillmore Hoefdraad en CBvS-governor Robert van Trikt, aanwezig bij het onderhoud, dat ongeveer een half uur heeft geduurd.

Kirpalani, directeur van warenhuis Kirpalani, komt in de plaats van Van Trikt die is teruggetreden als regeringscommissaris na zijn benoeming als topman bij de Centrale Bank. Er is geen bezwaar geopperd tegen de aanstelling van Kirpalani. 'Het is goed overgekomen bij de bankiers', verneemt de Ware Tijd.

Aangegeven is, dat de regering voor Kirpalani heeft gekozen vanwege bewezen goede staat van dienst zowel nationaal als internationaal. Ook gaf de president aan niet te hebben gekozen voor iemand die gelieerd is aan zijn politieke partij. Hij koos daarom voor een prominent lid van een andere politieke partij.

Het is niet de eerste keer dat de regering deze ondernemer, die volgens president Bouterse een 'fanatieke VHP'er' is, bij monetair-financiële zaken betrekt. In 2016 heeft hij ook een zekere rol gespeeld bij het binnenhalen van de obligatielening van 550 miljoen Amerikaanse dollar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten