donderdag 14 maart 2019

Regering Curaçao in Staten weinig mededeelzaam over verkoop aandelen UTS

Statenleden uiten kritiek op de weinig transparante procedure


Kan een bedrijf als UTS verkocht worden zonder wetgeving die door de Staten is goedgekeurd? Verschillende Statenleden uitten gisteren kritiek op de weinig transparante procedure. De spoedvergadering van de centrale commissie van de Staten was op speciaal verzoek van minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) binnen twee dagen bijeengeroepen en had als enige agendapunt de verkoop van de aandelen van telecommunicatiebedrijf UTS, zo schrijft vandaag, donderdag 14 maart 2019, het Antilliaans Dagblad.


Maar, ook gisteren kon Jesus- Leito geen details geven over de overname. Zij beroept zich nog altijd op een ‘non-disclosure agreement’ en de boodschap luidt: er ligt een Share Purchase Agreement (een overeenkomst over het verkrijgen van de aandelen) op tafel en de intentie tot verkoop is gemeld aan Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsidentiteiten (SBTNO).

'We vechten ervoor volgende week het contract te kunnen sluiten.'

De voorzitter van de commissie Privatisering UTS, Alberto ‘Chos’ Romero, ging kort in op de voorwaarden van de regering waarover overeenstemming is: de naam Chippie en UTS blijven een of twee jaar en worden dan herzien, scholen en universiteit krijgen voor langere periode gratis internet en de koper houdt rekening met de afspraken met werknemers over afvloeiing tot eind 2020. Maar over de duurtetoeslag voor gepensioneerden moet nog verder worden onderhandeld. Het vaststellen van de prijs heeft het meeste tijd gekost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten