donderdag 14 maart 2019

Minister Elias van Volksgezondheid heft ontheffing van milieu-inspecteur op

'De milieu-inspecteur heeft conform een dienstopdracht zijn werk gedaan met andere collega's'


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft besloten de ontheffing van een milieu-inspecteur - die te Brokopondo in opdracht van een stichting watermonsters nam - terug te draaien, na een onderhoud dat de minister gisteren had met de bond bij de Milieu-Inspectie bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), aldus Starnieuws vandaag, donderdag 14 maart 2019.

De bewindsman zegt, dat de milieu-inspecteur conform een dienstopdracht zijn werk heeft gedaan met andere collega's. Dit is gebleken tijdens een nader onderzoek en uit het gesprek met het bondsbestuur onder leiding van David Bakker.

De bond had de minister schriftelijk gevraagd om ontvangen te worden, waardoor uitleg gegeven kon worden over de zaak. De milieu-inspecteurs waren behoorlijk verhit door de ontheffing van hun collega, die op 1 maart met een dienstopdracht naar Brokopondo was gegaan. Er waren watermonsters genomen, die vernietigd moesten worden op instigatie van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij.

Bakker heeft aangegeven, dat de milieu-inspecteurs niet buiten hun boekje zijn gegaan en de gebruikelijke procedure hebben gevolgd. Dit wordt beaamd door de minister. Hij hoopt dat hiermee de rust weer teruggekeerd is. De milieu-inspecteur mag vanaf vandaag weer aan het werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten