donderdag 14 maart 2019

Jaguar doodgereden op een weg tussen toeristische bestemmingen Playa del Carmen en Tulum, Mexico

Necropsie van de doodsoorzaak: meer dan 20 kogels gevonden in lichaam vrouwtjes jaguar


Meer dan 20 kogels zijn gevonden in het levenloze lichaam van een vrouwtjes jaguar die zondagavond 10 maart 2019 werd overreden op de snelweg tussen de toeristische bestemmingen Playa del Carmen en Tulum, bij de ingang van de parken Rio Secreto en Xcaret, zo onthulde de necropsie die op het dier werd uitgevoerd. Het voertuig dat de kat raakte, vernietigde de schedel volledig.

Een versie zegt, dat de wonden niet vers leken, maar het laat wel zien dat stropers het dier op een gegeven moment probeerden op te jagen.

(Bron foto: Profepa)
Een andere versie is, dat de vrouwelijke jaguar had kunnen vluchten voor stropers en gedesoriënteerd was door het effect van de munitie op haar lichaam. De Procuraduría Federal de Protección al Ambiente (Profepa) en de gemeentelijke autoriteiten verzochten om de necropsie van de doodsoorzaak.

De melding die leidde tot de ontdekking van het levenloze lichaam van de jaguar werd na negen uur zondagavond ontvangen en was van burgers die de autoriteiten in de gemeente op de hoogte brachten.

De milieu-autoriteiten evalueren momenteel welke acties zullen worden ondernomen om deze soort te beschermen, die federaal wordt beschermd door NOM-059-SEMARNAT-2010, omdat deze met uitsterven wordt bedreigd en de jacht op dit dier resulteert in strafrechtelijke sancties van 1 tot 9 jaar in de gevangenis.


(Suriname Mirror/The Yucatan Times/noticaribe.com.mx/Linea Directa)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten